Online werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kosten

Thuiswerken met MijnWerkplekPartner

Thuiswerken met MijnWerkplekPartner
MijnWerkplekPartner

Thuiswerken met MijnWerkplekPartner

Thuiswerken is voor veel mensen een realiteit geweest in 2020 en zal in het begin van 2021 ook nog de norm zijn voor vele beroepen. Thuiswerken brengt echter risico met zich mee en vraagt voor velen een complexere wijze van werken. Met een Remote Desktop omgeving of een werkplek van MijnWerkPlekPartner.nl zorg je ervoor dat veel onduidelijkheid weggenomen wordt voor je werknemers en jezelf. Laten we de voordelen behandelen en hoe jij het beste aan de gang kunt gaan met je thuiswerkplek. 

Wat is een remote werkplek? En welke voordelen heb je ervan? 

Een remote werkplek in de cloud is de manier om thuis te werken, je hebt namelijk een complete werkplek binnen handbereik die op veel verschillende apparaten gebruikt kan worden. Die veilig, snel en vertrouwd gebruikt kan worden. Aangezien de data op de servers van MijnWerkplekPartner.nl blijft ben je ervan verzekerd dat je niet iets kwijtraakt door het per ongeluk sluiten of een kop koffie over je laptop te gooien.

Het is ook gemakkelijker om voor werknemers een kant en klare werkplek te leveren die gekopieerd en geplakt kan worden voor vergelijkbare werknemers. Je neemt ook een stuk onzekerheid weg voor vele collega’s door het standaardiseren van werk omgevingen. En het gelijk houden hiervan. Zo werken ze met de programma’s die ze kennen en vertrouwen, en hoeven ze geen nieuwe software te gebruiken die wellicht meer hinder dan profijt oplevert. Ook voor de leidinggevenden is het beter bij te houden hoe en wat wanneer gebeurd. Je ziet wanneer ingelogd en uitgelogd wordt en kan beter bijhouden wat een individuele werknemer voor werk verricht. Een stukje controle wat je wellicht zou kunnen verliezen met het thuiswerken. 

Een remote werkplek kan simpelweg ingelogd op worden op een veilige manier met twee factor authenticatie, en er kan verdergegaan worden waar gebleven is. Ongeacht het apparaat waar ingelogd wordt. Of dit nu de bedrijfslaptop of computer is, of een persoonlijke laptop die gebruikt wordt voor het thuiswerken. 

Thuiswerkplek gescheiden houden van privé met een online werkplek

Wat voor jouw werknemers belangrijk blijft is om privé en zakelijk gescheiden te houden. Het is namelijk zo dat werknemers in hun privé situatie en omgeving voor jouw bedrijf aan de slag gaan. Wanneer alles van het bedrijf op de persoonlijke computers staat kan dit niet alleen voor een veiligheidsrisico zorgen, maar ook voor een breuk in de scheiding tussen werk en privé. Een belangrijk onderdeel voor de productiviteit van de werknemer en het stukje scheiding wat ze hebben tussen werk en de thuissituatie.

Een remote werkplek in de cloud kan gezien worden als een compleet losstaande omgeving op een privé laptop of computer. Zodra je hem opstart ben je aan de slag in de vertrouwde werk omgeving, en zodra je eruit bent ben je weer aan de slag voor je persoonlijke doeleinden. Nooit ver weg of moeilijk op te starten, maar toch verborgen wanneer werk klaar is. Een belangrijke scheiding voor niet alleen je werknemers, maar ook voor je eigen gedachtegang. 

Verdere tips voor het thuiswerken

Verdere tips voor het thuiswerken zijn nu overal te vinden, aangezien dit een hot topic is geweest het afgelopen jaar. We hebben de beste tips nog even onder een rijtje gezet en ook een stuk persoonlijke ervaring hierin voor je verwerkt om het beste uit te halen van een online werkplek in de cloud bij MijnWerkplekPartner.nl.

Zorg voor een duidelijke grens. 

Een duidelijke grens tussen werk en privé is belangrijk om te houden. Met een duidelijke grens kan je beter relaxen na wellicht een stressvolle dag en ben je beter bestand tegen de nadelen van het thuiswerken. Namelijk het gemis aan contact en de “invasie” van je persoonlijke woning of werkplek voor het aan de slag gaan voor zakelijke doeleinden. Gebruik de volgende tips om dit tegen te gaan.

Ga niet in je thuispak aan het werk

Wat een beetje een vaste grap is geworden is dat iedereen in zijn pyjama aan het werk is achter de laptop. Dit brengt echter vaak met zich mee dat een duidelijke grens ver te zoeken is bij het werk en privé tijd. Dit kan je tegengaan door thuiswerken net zo te behandelen als een normale werkdag. Zorg er dus voor dat je overhemd niet onder de kreukels zit en je thuispak voor je klaarlicht voor als je klaar bent met werken. Niet dat je die de hele dag aanhebt. Na het werk kan je dan hierin je omkleden om die grens kort te sluiten in je hoofd. 

Zorg voor een ritueel wat je na een normale werkdag ook zou hebben

Een ritueel voor velen is het dagelijkse verkeer of transport naar je werk toe. Of je dit nu op de fiets, te voet, in de auto of met het openbaar vervoer doet maakt niet uit. Het gaat erom dat je in die reistijd altijd een grens vindt tussen werk en privé. Je doet de voordeur open en je bent klaar voor de dag.

Dat kan een krachtige tool zijn voor jezelf om je gedachten kort te sluiten tussen werk en privé. Probeer dit dus na te bootsen met een ommetje met de hond, of simpelweg even te lopen naar het park of de supermarkt. Zo heb je even het buiten de deur gevoel na je werk wat je sterk kan missen met het thuiswerken en in de remote werkplek in de cloud. 

Houdt contact met Collega’s

Contact houden met collega’s is belangrijk, dit wordt je een stuk makkelijker gemaakt door het kunnen samenwerken tussen projecten in de werkplek in de cloud. Zo kan je met vrijwel alle projecten gemakkelijk samenwerken in dezelfde omgeving in de werkplek, en kan je moeiteloos gezamenlijke bestanden bewerken met een gedeelde opslaglocatie.Verder heb je natuurlijk mail binnen Outlook, met alle voordelen van dien, en kan je met Microsoft Teams de bekende video conference calls hebben.

Thuiswerkplek van MijnWerkplekPartner.nl, veilig en gescheiden

Wat het mooie is aan een Thuiswerkplek met MijnWerkplekPartner.nl is dat je zelfs de grens op persoonlijke apparaten gemakkelijk kunt opzoeken. Met een druk op de knop ben je in een compleet andere computer. En met een overtuigende sluiting van je werkplek ben je weer in de persoonlijke omgeving. Een van de grote voordelen van een werkplek in de cloud!

Neem nu contact op met MijnWerkplekPartner.nl om ook voor jouw bedrijf een werkplek in de cloud te organiseren.