Online werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kosten

Overal aan de slag met een online werkplek

Overal aan de slag met een online werkplek
MijnWerkplekPartner

Overal aan de slag met een online werkplek

Met een online werkplek kan je op elk moment en overal aan de slag met jouw werkzaamheden. Of dit nu op vakantie, op kantoor, in een café of thuis is. Het grootste voordeel van een werkplek in de cloud is dat je altijd gelijk verder kunt gaan waar je gebleven bent. Er zitten natuurlijk nog meer voordelen aan, en deze gaan we even behandelen in de blog post van vandaag! Lees verder voor alle informatie en voordelen van een online werkplek. 

Het is een wens van vele werknemers, werkgevers en freelancers, altijd en overal aan de slag kunnen met jouw werkzaamheden. Of je nu een volledige werkdag wilt uitvoeren op een andere locatie of computer. Of dat je nog even snel moet inloggen voor dat vergeten rapport wat de deur uit moest. Met een online werkplek in de cloud van MijnWerkplekPartner.nl kan je dit met een remote desktop omgeving vanaf elk apparaat en locatie. 

Online werkplek met alle functionaliteit

Wat natuurlijk een vraag kan zijn is of je al jouw werkzaamheden wel kan verrichten binnen een online werkplek. Wellicht werk je met bepaalde unieke software, of vraag je jezelf af of je wel je dagelijkse werkzaamheden kan verrichten. Bij MijnWerkplekPartner.nl kan je gewoon werken zoals je dit normaal ook kan. Unieke of specifieke software kunnen wij installeren binnen de hosted omgeving, wellicht wel met een kleine meerprijs, en je bezit standaard in de hosted omgeving tot een brede functionaliteit aan programma’s. Je kan bijvoorbeeld gelijk aan de gang gaan met jouw  teksten te schrijven binnen Microsoft Word, of verder in andere Microsoft Office programma’s zoals Excel en Powerpoint. Ook kan je gewoon jouw lokale printers gebruiken en poorten om verdere apparaten aan te sturen, natuurlijk dien je dit wel van tevoren aan te leveren zodat wij dit tevens groen licht kunnen geven.

Er kan dus doorgewerkt worden zoals normaal op elk apparaat en locatie.

Op elk apparaat

Het voordeel van een online werkplek in de cloud is ook dat je gebruik kunt maken van verschillende apparaten om je werk te bereiken. Of je nu thuis op de bank van je laptop gebruik maakt. In de trein met je werklaptop. Of zelfs op je tablet of smartphone. Maakt niet uit of je gebruik maakt van Windows, Mac OSX of een Linux distro. Met een remote online werkplek log je direct in op een Windows omgeving om al jouw werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Dit kan je natuurlijk gebruiken om overal en veilig in te loggen op de zaak, ongeacht het apparaat of de locatie.

Beveiliging, stabiliteit en eigen werkplekken per werknemer

Met een bedrijf wil je natuurlijk veilig aan de slag kunnen, met het lokaal werken of het openen, bewaren en werken van werknemers op lokale computers is dit niet het geval. Bestanden worden per ongeluk verwijderd, Laptops hebben geen wachtwoorden, en er kan dataverlies ontstaan door verlies of defecte apparaten. Deze lijst gaat nog wel even door.

In een online werkplek staat jouw data op een veilige plek, de hosted omgeving staat namelijk op onze servers in Amsterdam en in Utrecht. En ook nog eens geclusterd zodat in het geval van een serveruitval er geen enkele hinder ontstaat bij de hosted werkplek. De data staat daarnaast ook nog eens versleuteld opgeslagen, en wordt beveiligd met jouw gekozen (sterke) wachtwoord. Ook is de verbinding tussen jouw lokale computer en de hosted werkplek in alle gevallen beveiligd, zodat ook uitgewisselde data versleuteld wordt. En er dus zorgeloos gebruik gemaakt kan worden van mobiele of openbare netwerken. 

Hoe werkt het dagelijkse gebruik van een online werkplek? 

Het is een simpele ervaring om aan te wennen indien je bekend bent met het Windows operating systeem. De omgeving is namelijk te zien als een volledig losstaande Windows computer waarin gewerkt kan worden. Met een simpel icoontje op je lokale bureaublad log je in op de hosted werkplek in de cloud. Waarin je natuurlijk eerst je wachtwoord dient in te geven alvorens je erin kan. Hierna wordt het volledige scherm, of meerdere schermen overgenomen door je hosted werkplek. Met altijd een blauwe balk bovenin waarin je terug kan keren naar jouw lokale computer. Ook kan je moeiteloos bestanden knippen en plakken tussen de lokale computer en online werkplek. En zelfs gebruikmaken van je klembord tussen de twee machines. Dit maakt dus ook het schakelen hiertussen bijzonder eenvoudig. 

Verder werk je dus als normaal in de omgeving, er kunnen bestanden worden aangemaakt binnen Word of Office. Browsers kunnen gebruikt worden en er kan binnen speciale software worden gewerkt na installatie. Alles dus wat je ook met je normale werkzaamheden uitvoert op een andere computer.

Opslag van de werkomgeving

De opslag is natuurlijk altijd een factor van elke dienst op het internet. Met een hosted werkplek beschik je standaard met het Basis Hosted werkplek pakket over 25 gigabyte aan opslag per werkomgeving. Dit is dus voldoende voor een groot deel van de werkzaamheden. Zoals het werken met tekst, afbeeldingen of administratie. Wanneer er meer ruimte nodig is dan is ook te kiezen voor het Hosted Werkplek totaal pakket, hier beschik je dan over 100 gigabyte per gebruiker. Mocht er meer opslag nodig zijn dan kan er altijd even verder geïnformeerd worden naar de mogelijkheden. Een prijsopgave wordt dan door ons verder vrij aangeleverd. 

Standaard email met Hosted Exchange

Bij elke hosted werkplek wordt er ook standaard een hosted Exchange mail account aangeleverd, hier is namelijk ook de inlog mee om op de hosted werkplek te komen. Een hosted Exchange email account heeft verder ook nog als voordeel dat jouw email ingesteld kan worden op je mobiele telefoon. En er met agenda altijd een naadloze synchronisatie bestaat tussen je apparaten. Ook is mail direct verzonden en ontvangen. Zonder vertraging of timeout die je normaal wel zult hebben. Dit werkt niet alleen fijn, maar kan dus ook verwarring of vertraging voorkomen.

Neem nu contact op voor jouw hosted werkplek met een van onze medewerkers! Dit kan via de chat, email of even via het informatie telefoon nummer wat te vinden is rechts onderin de website. We vertellen je graag meer over jouw werkplek in de cloud!