Online werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kostenOnline werkplek - Werkplek kosten

Online werkomgeving altijd en overal aan de gang

Online werkomgeving altijd en overal aan de gang
MijnWerkplekPartner

Online werkomgeving altijd en overal aan de gang

Met een online werkplek van MIjnWerkplekPartner.nl kan je altijd en overal aan de gang, laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de voordelen en werkwijze van een online werkplek!

Het werken van hedendaagse tijd is niet meer zo statisch als dit eerst was, er kan tegenwoordig thuisgewerkt worden, onderweg en bij de klant. Het is noodzakelijk om dit op een manier te kunnen stroomlijnen tussen je werknemers en vooral dit veilig en gemakkelijk te kunnen regelen. Een werkplek in de Cloud is hiervoor de oplossing. Met alle mogelijkheden en programma’s die er nodig zijn is er mee te werken, samen mee te werken, afspraken na te komen en een zekere verantwoording te kunnen bijhouden. 

Laten we verder kijken welke voordelen een online werkplek heeft ten opzichte van een reguliere werkplek of lokale werkwijze. 

Complete werkomgeving in de Cloud, met jouw programma’s

Een van de grootste voordelen van een werkomgeving in de Cloud moet natuurlijk de eenvoud zijn. Er dient op dezelfde wijze gewerkt te kunnen worden door je werknemers als dat ze nu kunnen op lokale machines. Het enige wat er nog bijkomt in een werkplek in de Cloud is het opstarten van de online werkplek. Dit opstarten gaat gepaard met een veilige inlog via een Exchange mail account van Microsoft. Eventueel met DUO verificatie of een tweefactor mogelijkheid die extra bij te bestellen is. Zo weet je zeker dat de enige die toegang heeft tot de werkplek is de collega die probeert in te loggen. 

Verder kan er ook gewoon jouw favoriete Windows programma’s gebruikt worden zoals Microsoft Office, jouw favoriete internetbrowsers en eventuele andere programma’s kunnen in overleg geïnstalleerd worden. Dit zorgt voor een veelzijdige en vertrouwde omgeving. 

Vanaf elke locatie veilig en snel aan de slag

Het grote voordeel van een online werkplek is natuurlijk het online kunnen werken. Zolang er een internetverbinding is kan er gewoon verder gegaan worden. Je sluit bijvoorbeeld op je werk even de omgeving af na een drukke dag. En zodra je thuis bent realiseer je dat je nog net even dat ene project diende af te ronden. Dit is dan gewoon af te ronden op je persoonlijke laptop of computer die je thuis hebt. Door even in te loggen op de online werkplek en hier gewoon verder te gaan waar je gebleven was op kantoor. 

Je kan de online werkplek geheel los zien van je persoonlijke computer, dit is ook een voordeel van een online werkplek vanuit een werknemer zijn optiek. Er hoeft namelijk geen programma zelf geïnstalleerd te worden of overige werk gerelateerde bestanden opgeslagen worden op een persoonlijk apparaat. Maar dit blijft allemaal in de online werkplek. Zo kan je ook bij het thuiswerken de online werkplek afsluiten en verder niet meer beschikbaar zijn, geen mails binnenkrijgen en andere werk gerelateerde notificaties binnenkrijgen. Een groot voordeel natuurlijk voor je werk en privé scheiding die steeds meer vervaagd. 

Ook wanneer je werknemers hebt die vaak onderweg zijn van en naar de klant is er gemakkelijk en overal in te loggen in de veilige werkomgeving. En een dag werken kan ook met een mobiele hotspot gemakkelijk plaatsvinden, de meeste werkdagen nemen niet meer dan een gigabyte in beslag en vaak vele malen veel minder. Dit is dus een groot voordeel voor de mobiele werknemers die niet altijd internet tot hun beschikking hebben, maar wel altijd een mobiele hotspot kunnen maken. 

Altijd overal een backup van en doorgaan waar je gebleven was

Een backup van je werk kan je niet alleen een hoop hoofdpijn schelen, maar kan jouw bedrijf ook een hoop problemen voorzijn. Onze dagelijkse back-ups van jouw online werkplek zorgen ervoor dat je altijd terug kan naar een dag van tevoren, en er valt altijd in te loggen en weer verder te gaan waar je gebleven was. Dit maakt het bijzonder eenvoudig om dus dagelijks gewoon weer verder te gaan, en je werkomgeving gewoon open te laten staan. 

Ga dus ook voor een werkplek in de cloud en zorg ervoor dat jouw bedrijf ook 2022 goed kan beginnen!