Hosted Exchange instellen in Windows 10

Dit artikel behandeld het instellen van jouw hosted exchange email adres in Windows 10.
De vernieuwde app word weer standaard geleverd met een verse installatie en is vergelijkbaar met de versie van Windows 8.
Een aantal stappen die wij echter in het Windows 8 artikel behandeld hebben kloppen echter niet meer. Vandaar de vernieuwde versie van dit artikel.

Wanneer je de optie hosted exchange bij ons heeft aangeschaft kan dit pas worden ingesteld, dit is niet hetzelfde als een IMAP of POP account.

De eerste stap is de Mail app openen, dit kan vanuit het start menu. Als je een verse installatie heeft dan zal dit nog rechts bovenaan staan. Zoniet dan kun je "mail" intikken.
De applicatie zal dan tevoorschijn komen.
Zodra je een persoonlijk mail account al heeft ingesteld staan dan zal dit niet vreemd voor je zijn.

Vervolgens ga je naar de instellingen, dit is linksonderaan te vinden door op het tandwiel te klikken.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Je drukt hierna op Accounts.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Voeg een account toe door op Add Account te klikken.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Je krijgt hier de optie om het soort account te selecteren, je selecteerd hier de optie Exchange, Office 365.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Hier voer je het account toe wat je gaat gebruiken. Dit is het email adres wat aangemaakt is in het control panel.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Zodra je op aanmelden heeft gedrukt zal hier enige tijd overheen gaan voordat het volgende scherm tevoorschijn komt. Dit is afhankelijk van jouw internet verbinding.
Wanneer het volgende scherm er is kun je hier het bijbehorende wachtwoord in invoeren, wil je controleren of het wachtwoord juist is en of je kunt inloggen met het account?
Dan kun je dit doen op de volgende link:

owa.zeptor.eu

vervolgens druk je weer op Aanmelden.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

In het volgende scherm zal de melding tevoorschijn komen dat het niet gelukt is om aan te melden, je kunt vervolgens de gebruikersnaam aanpassen naar het volledige email adres en vervolgens weer op Aanmelden te klikken.
Het domein kun je leeglaten.

Hosted Exchange instellen in Windows 10

Hierna volgt nog een foutmelding, hier druk je op Geavanceerd

Hosted Exchange instellen in Windows 10

In het laatste scherm kun je de gegevens overnemen die hieronder staan.
Met natuurlijk de aanpassingen van jouw eigen mail account.

Wat het belangrijkste is in dit scherm is het server adres juist in te vullen. Dit is exact zoals aangegeven.
owa.zeptor.eu
_/ Server vereist versleutelde verbinding (SSL) (Aangevinkt)

Vervolgens kun je het account nog een naam geven wat makkelijk te herkennen is.
Je kunt daarna weer op Aanmelden drukken, jouw account is hierbij actief.
Hosted Exchange instellen in Windows 10

Mocht je verder nog vragen hebben of wilt het niet lukken om jouw mail in te stellen?
Dan kun je een ticket aanmaken in het klantenpanel met screenshots van jouw instellingen. Wij zullen dit hierna voor je nakijken.
Tevens kun je altijd kijken of er een van onze collega's op de chat aanwezig is.

Keywords: hosted hosted exchance exchange ex change mail instellen instel email e-mail windows Windows 10